Πώς να φτιάξετε σπιτική μαρμελάδα μήλου με ροδόνερο [Ελληνική μαρμελάδα]

Πώς να φτιάξετε σπιτική μαρμελάδα μήλου με ροδόνερο [Ελληνική μαρμελάδα]

Για να συνδυάσουμε αυτή τη μαρμελάδα, ρίχνουμε πρώτα νερό σε ένα μεγάλο δοχείο και προσθέτουμε μισό ποτήρι χυμό λεμονιού και μετά την αφήνουμε στην άκρη.

Μήλα καθαρισμένα, φυσικά, μπορείτε να τα φτιάξετε και με τη φλούδα. Ο χρόνος μαγειρέματος θα αυξάνεται ανάλογα με το δέρμα.

Με ένα λεπτό μαχαίρι εισάγουμε τα μήλα από την πίσω πλευρά και αφαιρούμε τα κουκούτσια ώστε να δημιουργηθεί ένα μικρό κενό στο πίσω μέρος των μήλων και να μην χωριστούν οι ουρές των μήλων.

Στη συνέχεια βάζουμε τα μήλα σε ένα δοχείο που

Στη συνέχεια βάζουμε τα μήλα σε ένα δοχείο που περιέχει νερό και χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

Ρίχνουμε τρία ποτήρια νερό και 3 ποτήρια ζάχαρη στην κατσαρόλα, που είναι πιο γλασαρισμένη, και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Όταν βράσει μερικές φορές, στραγγίστε το ζουμί από τα μήλα και ρίξτε τα μήλα στο ζουμί.

Αφήστε τα μήλα να μαγειρέψουν το βραδινό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει ο χυμός. Στο μεταξύ, πετάξτε τον αφρό από τα μήλα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Χρειάζονται μισή ώρα έως 45 λεπτά βασιζόμενοι στη φλόγα και αυτός ο χρόνος είναι μεγαλύτερος για τα μη αποφλοιωμένα μήλα.

Για να γίνει πιο πολύχρωμη η μαρμελάδα, στα υπόλοιπα στάδια του μαγειρέματος, προσθέτουμε λίγο σαφράν που έχουμε ήδη βράσει.

Επίσης, για να αρωματίσει η μαρμελάδα, προσθέστε μισό ποτήρι ροδόνερο στους τελευταίους βαθμούς ψησίματος.

Υλικά που χρειάζονται για να συνδυάσετε τη μαρμελάδα μήλου στο σπίτι

Υλικά που χρειάζονται για να συνδυάσετε τη μαρμελάδα μήλου στο σπίτι:

  • Μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • Ένα κιλό μήλο
  • Ένα κιλό ζάχαρη
  • Ένα ποτήρι ροδόνερο
  • Πώς να φτιάξετε σπιτική μαρμελάδα μήλου
  • Πλένουμε τα μήλα και τρυπάμε το κέντρο με ένα συγκεκριμένο μαχαίρι. Βάλτε το σε μια γλασαρισμένη κατσαρόλα με τη φλούδα και καλύψτε τα μήλα με νερό.

Στη συνέχεια, με απαλή φωτιά, ψήνουμε για βραδινό τα μήλα λίγο μέχρι να μην θρυμματιστούν πια και να μην σκάσουν οι πόροι και η φλούδα τους.

Όταν ψηθούν λίγο τα μήλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη στο νερό μέχρι να γίνει παχύρρευστη (πρέπει να ρίξουμε τη ζάχαρη σε κοντινή απόσταση για να πήξει γρήγορα και να μην θρυμματιστούν τα μήλα).

Τέλος, προσθέστε το χυμό λεμονιού και το ροδόνερο και σβήστε το αέριο.

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγη χρωστική τροφίμων στη μαρμελάδα και να ενισχύσουμε τη μέση των μήλων με αμύγδαλα ή καρύδια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *