Πώς να ετοιμάσετε ψητό κοτόπουλο Κωνσταντινούπολης

How to prepare Istanbul grilled chicken

Το ψητό κοτόπουλο της Κωνσταντινούπολης είναι ένα από τα διάσημα πιάτα της πόλης της Κωνσταντινούπολης, το οποίο παρασκευάζεται με διάφορες συνταγές.Για να δείτε το πλήρες και βήμα προς βήμα tutorial για το πώς να ετοιμάσετε το ψητό κοτόπουλο Κωνσταντινούπολης, μείνετε στην ιστοσελίδα Uploadrars.

Απαραίτητα υλικά για 4 άτομα

Στήθος κοτόπουλου 1 κιλό
Γιαούρτι 3 κουταλιές της σούπας
Σκόρδο 4 σκελίδες
Τοματοπελτέ 1 κουταλιά της σούπας
Κύμινο 1 κουτ
Πάπρικα 1 κουτ
Θυμάρι 1 κουτ
Λάδι 1 κουτ
Αρκετές ντομάτες και πράσινες πιπεριές
Αρκετό αλάτι και μαύρο πιπέρι
Αρκετό λάδι και ξύλινα σουβλάκια

πρώτο στάδιο

Για να ετοιμάσουμε ψητό κοτόπουλο Κωνσταντινούπολης, στην αρχή της δουλειάς κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε ψητό κοτόπουλο και μετά το βάζουμε σε κατάλληλο μπολ. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο μπολ.

δεύτερο επίπεδο

Σε αυτό το στάδιο, προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι μαζί με τον πελτέ ντομάτας, το κύμινο, την πάπρικα, το θυμάρι, το λάδι και λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι, ανακατεύουμε καλά τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν τα κομμάτια του κοτόπουλου με τα υλικά.

τρίτο επίπεδο

Τώρα σκεπάζουμε το μπολ με σελοφάν και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να γίνει αρωματικό το κρέας του κοτόπουλου. Εν τω μεταξύ βάζετε τα ξύλινα σουβλάκια σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μην καούν όσο τηγανίζετε το κεμπάπ.

prepare Istanbul grilled chicken

Το τέταρτο στάδιο

Μετά από μια ώρα βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και μετά βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με την πράσινη πιπεριά και την ντομάτα ένα ένα σε ξύλινα σουβλάκια. Στη συνέχεια, βάζουμε ένα κατάλληλο τηγάνι στη φωτιά.

Το πέμπτο στάδιο

Σε αυτό το στάδιο τακτοποιούμε τα σουβλάκια στο τηγάνι και αφήνουμε τη μια πλευρά των κοτόπουλων να τηγανιστούν. Αφού ροδίσει η μία πλευρά του κοτόπουλου, τα αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να ροδίσει και η άλλη.

Το έκτο στάδιο

Αν θέλετε μπορούμε να φτιάξουμε τα κοτόπουλα στο φούρνο, για το σκοπό αυτό σκεπάζουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και βάζουμε τα σουβλάκια στο ταψί. Στη συνέχεια, ανάβουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και τον αφήνουμε να ζεσταθεί.

Το έβδομο στάδιο

Σε αυτό το στάδιο, βρέξτε ένα κομμάτι λαδόκολλα και τοποθετήστε το στο ταψί του φούρνου. Στη συνέχεια, βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 15 λεπτά για να ψηθούν τα κοτόπουλα, μετά από αυτό το διάστημα, αναποδογυρίζουμε τα κοτόπουλα και τα αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 15 λεπτά.

Το όγδοο στάδιο

Τέλος αφαιρούμε το λαδόχαρτο στο ταψί και ανάβουμε τη σχάρα και μετά το αφήνουμε να ροδίσει στα κοτόπουλα. Τέλος βάζουμε τα κοτόπουλα στο πιάτο που θέλουμε και το σερβίρουμε με ψωμί ή ρύζι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *