Πώς να ετοιμάσετε τα κεφτεδάκια Izgara

Izgara kofte recipe

Ο κεφτέδες Izgara είναι ένας από τους πιο γνωστούς και λαχταριστούς κεφτέδες στην Τουρκία, ο οποίος οργανώνεται με διάφορους τρόπους. Για να δείτε αυτό το μάθημα τουρκικής μαγειρικής, παραμείνετε στο Uploadrars.

Υλικά για 6 άτομα

Κιμάς 1 κιλό
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 μεγάλες πατάτες
Σκόρδο 2 σκελίδες
8 ντομάτες
1 πιπεριά
12 πράσινες πιπεριές
Επαρκής ποσότητα τζίντζερ και σουμάκ
Επαρκής ποσότητα κύμινο και κόκκινη πιπεριά
Αρκετό αλάτι και μαύρο πιπέρι
Αρκετό λάδι και κουρκουμά

πρώτο στάδιο

Για να συνδυάσετε τους τουρκικούς κεφτέδες izgara, πρώτα τρίψτε τα κρεμμύδια με έναν ποιοτικό τρίφτη και στη συνέχεια στύψτε το επιπλέον νερό με το χέρι. Στη συνέχεια, βάζουμε το τριμμένο κρεμμύδι μαζί με τον κιμά σε ένα κατάλληλο και ευρύχωρο μπολ.

δεύτερο επίπεδο

Σε αυτό το στάδιο, τρίβουμε τις πιπεριές και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο μπολ που περιέχει κιμά μαζί με λίγο τζίντζερ, σουμάκ, κύμινο, κατακόκκινο πιπέρι, αλάτι, μαύρο πιπέρι και κουρκουμά και ενώνουμε καλά τα υλικά.

τρίτο επίπεδο

Για να ενωθεί όμορφα ο συνδυασμός του κεφτέ, τον ζυμώνουμε με το χέρι για 5 με 10 λεπτά μέχρι να γίνει απόλυτα κολλώδης και ομοιόμορφος. Στη συνέχεια, αναποδογυρίζουμε το φούρνο σε θερμοκρασία εκατόν ογδόντα βαθμών Κελσίου, ώστε να μην παρατείνουμε άλλο το ψήσιμο των συστατικών.

Izgara meatballs

Το τέταρτο στάδιο

Σε αυτό το στάδιο αλείφουμε το ταψί του φούρνου με λίγο υγρό λάδι. Στη συνέχεια, παίρνουμε τη μέτρηση ενός ογκώδους καρυδιού από τον συνδυασμό του κεφτέ και το πλάθουμε σε σφαιρική ή οβάλ μορφή με τα χέρια μας και μετά το απλώνουμε στο ταψί του φούρνου σε μικρή απόσταση.

Το πέμπτο στάδιο

Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλα τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο ταψί του φούρνου. Στη συνέχεια, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε γιγάντιες και χοντρές φέτες και τις οργανώνουμε μετά τα κεφτεδάκια.

Το έκτο στάδιο

Σε αυτό το στάδιο μειώνουμε τις ντομάτες στο 1/2 και τις βάζουμε στο ταψί του φούρνου μαζί με τις άπειρες πιπεριές. Βάζουμε το ταψί του φούρνου στον προθερμασμένο φούρνο και το αφήνουμε να συνεχίσει να είναι στον φούρνο για 30 λεπτά.

Το έβδομο στάδιο

Μετά από 30 λεπτά τσεκάρουμε το κρέας και τα κεφτεδάκια και αν ψηθούν τα κεφτεδάκια βγάζουμε το ταψί του φούρνου. Αν παρόλα αυτά τα κεφτεδάκια δεν είναι πια ψημένα, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό στο ταψί του φούρνου και αφήνουμε τους κεφτέδες να ψηθούν. Τα μυαλά είναι μαγειρεμένα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *