Πώς να ετοιμάσετε πλεγμένο ψωμί

What is braided bread called

Το πλεκτό ψωμί είναι ένα από τα λαχταριστά και παγκοσμίως είδη ψωμιού που μπορεί να παρασκευαστεί με περισσότερες από λίγες συνταγές. Για να δείτε ολόκληρο και βήμα-βήμα το σεμινάριο για το πώς να συνδυάζετε το πλεκτό ψωμί, παραμείνετε στον ιστότοπο διδασκαλίας του Uploadrar.

Υλικά για υφαντό ψωμί

Γάλα 1 ποτήρι
Υγρό λάδι 1 ποτήρι
Γιαούρτι 1 φλ
2 ασπράδια αυγών
Μπέικιν πάουντερ 10 γραμμάρια
Ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
7 ποτήρια αλεύρι

Ενδιάμεσα συστατικά

Αρκετό βούτυρο

πρώτο στάδιο

Για να φτιάξετε ένα νόστιμο πλεκτό ψωμί, στην αρχή της εργασίας, ρίξτε χλιαρό γάλα μαζί με υγρό λάδι, γιαούρτι, αυγά, ζάχαρη, αλάτι και μπέικιν πάουντερ σε ένα κατάλληλο μπολ και μετά ανακατέψτε λίγο. Τώρα κοσκινίζουμε το αλεύρι τρεις φορές.

δεύτερο επίπεδο

Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο αλεύρι χρησιμοποιώντας λίγο στο μπολ και ζυμώστε σωστά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη, στη συνέχεια καλύψτε το μπολ με σελοφάν και αφήστε τη ζύμη να χαλαρώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.

τρίτο επίπεδο

Μετά από αυτό το διάστημα, όταν έχει διπλασιαστεί η έκταση της ζύμης, τη ζυμώνουμε άλλη μια φορά για να φύγει ο επιπλέον αέρας από τη ζύμη και στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 32 ίσες μπάλες. Τώρα βάζουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας.

How to prepare braided bread

Το τέταρτο στάδιο

Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη και ξεδιπλώνουμε πάνω της λίγο βούτυρο και την ξαναδιπλώνουμε. Τώρα τυλίγουμε τη ζύμη δύο φορές με τη βοήθεια ενός πλάστη και στη συνέχεια τυλίγουμε τη χαλάρωση των πηγουνιών με τον ίδιο τρόπο.

Το πέμπτο στάδιο

Τώρα πλέκουμε τα ρολά συλλογικά δύο χρησιμοποιώντας δύο και κολλάμε την αρχή και τα αφήνουμε μαζί και μετά τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο προστατευμένο με λαδόκολλα. Τώρα καλύψτε τη ζύμη με μια λαδωμένη σακούλα κατάψυξης.

Το έκτο στάδιο

Σε αυτό το στάδιο, αφήνουμε τη ζύμη να χαλαρώσει σε θερμοκρασία δωματίου για άλλα 30 με σαράντα λεπτά μέχρι να πήξει. Στο κλείσιμο των 15 λεπτών ξεκούρασης, ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ζεσταθεί τελείως.

Το έβδομο στάδιο

Αφού ξεκουραστείτε τη ζύμη, τις αλείφετε με κρόκο αυγού και βάζετε το ταψί στο κεντρικό ράφι του φούρνου και μετά αφήνετε το ψωμί να παραμείνει στο φούρνο για 25 με 30 λεπτά μέχρι να ψηθεί τελείως και να ροδίσει από πάνω.

Το όγδοο στάδιο

Μετά από αυτό το διάστημα, αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το ψωμί να κρυώσει εντελώς. Τέλος, αφού κρυώσει, μπορείτε να βάλετε το ψωμί σε νάιλον και να το διατηρήσετε στην κατάψυξη για αρκετή ώρα. Καλή όρεξη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *