Πώς να ετοιμάσετε κεφτεδάκια Qalkhli

How to prepare Qalkhli meatballs

Ο κεφτέδες Qalkkhli είναι ένα από τα παραδοσιακά και πολύ νόστιμα ιρανικά πιάτα που μπορείτε να σερβίρετε με ρύζι ή ψωμί.Για να δείτε αυτό το σεμινάριο μαγειρικής, μείνετε στο Uploadrars.

Απαραίτητα υλικά για 4 άτομα

Κιμάς 500 γρ
2 ντομάτες
Τοματοπελτέ 2 κουταλιές της σούπας
2 κρεμμύδια
1 αυγό
Αρκετό αλεύρι ρεβιθιού
Αρκετό αλάτι και μαύρο πιπέρι
Αρκετό λάδι και κουρκουμά

πρώτο στάδιο

Για να ετοιμάσετε απλούς κεφτέδες Qalkhli, τρίψτε πρώτα ένα από τα κρεμμύδια με ένα λεπτό τρίφτη, στη συνέχεια στύψτε το υπερβολικό νερό και ρίξτε το τριμμένο κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά στο μπολ μαζί με λίγο αλάτι, μαύρο πιπέρι, τον κουρκουμά και τα αυγά.

δεύτερο επίπεδο

Τώρα ζυμώνουμε καλά τα υλικά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα κεφτεδάκια. Η προσθήκη αλεύρου ρεβιθιού είναι μόνο για τη συνοχή των κεφτεδών, οπότε αν τα κεφτεδάκια είναι χαλαρά, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ρεβιθιού για να πετύχουμε επαρκή συνοχή.

τρίτο επίπεδο

Το σημαντικό σε αυτή τη φάση είναι ότι δεν πρέπει να προσθέτετε πολύ αλεύρι ρεβιθιού στους κεφτέδες γιατί θα γίνουν οι κεφτέδες σας στεγνοί και σκληροί. Αν το μείγμα με τα κεφτεδάκια σας είναι πολύ σκληρό, μπορείτε να το ανακατέψετε ξανά με λίγο νερό.

koofte ghelgheli

Το τέταρτο στάδιο

Αφού είναι έτοιμοι οι κεφτέδες, βάζουμε ένα μικρό βαθύ πιάτο στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα λίγο λάδι για να επιπλέουν οι κεφτέδες στο λάδι. Παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το πλάθουμε και το βάζουμε σε λάδι να τηγανιστεί.

Το πέμπτο στάδιο

Όσο τσιγαρίζονται οι κεφτέδες μπορούμε να ετοιμάσουμε μια ειδική σάλτσα, για το σκοπό αυτό παίρνουμε την φλούδα από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε και μετά ρίχνουμε λίγο λάδι σε κατάλληλο τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί το λάδι.

Το έκτο στάδιο

Τώρα κόψτε το υπόλοιπο κρεμμύδι σε μεγάλες φέτες και τηγανίστε το σε λάδι μέχρι να γίνει τελείως απαλό και διαφανές, στη συνέχεια προσθέστε τον πελτέ ντομάτας στο τηγάνι και τηγανίστε καλά μέχρι να τηγανιστεί τελείως ο πελτέ ντομάτας.

Το έβδομο στάδιο

Αφού τηγανιστεί ο πελτέ ντομάτας, προσθέτουμε στο τηγάνι ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με λίγο αλάτι, μαύρο πιπέρι και κουρκουμά. Στο τέλος προσθέτουμε στο τηγάνι μισό ποτήρι βραστό νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να φτάσει σε επαρκή συγκέντρωση.

Το όγδοο στάδιο

Σε αυτό το στάδιο βάζουμε τα κεφτεδάκια σιγά σιγά στην ειδική σάλτσα και τα αφήνουμε να γευτούν με πολύ ήπια φωτιά. Μπορούμε να σερβίρουμε τους κεφτέδες αφού εξατμιστεί τελείως το νερό στο τηγάνι και η σάλτσα έχει αρχίσει να ρίχνει λάδι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *