Πώς να ετοιμάσετε δαμάσκηνο κοτόπουλο στιφάδο

How to prepare plum chicken stew

Το Aloo Chicken Stew είναι ένα από τα νόστιμα και παραδοσιακά ιρανικά μαγειρευτά που παρασκευάζονται σε διάφορες πόλεις της χώρας με διάφορες συνταγές.Για να δείτε την πλήρη και βήμα-βήμα οδηγίες για την παρασκευή του Aloo Chicken Stew, μείνετε στην εκπαιδευτική ιστοσελίδα του Uploadrars.

Απαραίτητα υλικά για 4 άτομα

4 κομμάτια στήθος ή μπούτι κοτόπουλου
Βούτυρο 20 γρ
20 δαμάσκηνα
1 μεγάλο κρεμμύδι
Σκόρδο 1 σκελίδα
Τοματοπελτέ 1 κουταλιά της σούπας
Πάστα δαμάσκηνου 1 κουταλιά της σούπας
Εκχύλισμα κοτόπουλου 1 τεμ
Αρκετό λάδι και κουρκουμά
Αρκετό αλάτι και μαύρο πιπέρι

πρώτο στάδιο

Για να ετοιμάσετε το κοτόπουλο και το δαμάσκηνο στιφάδο, ρίξτε πρώτα το βούτυρο σε μια κατάλληλη κατσαρόλα και βάλτε το στη φωτιά μέχρι να λιώσει, μετά προσθέστε λίγο αλάτι, μαύρο πιπέρι και κουρκουμά και τηγανίστε το με το βούτυρο για περίπου ένα λεπτό.

δεύτερο επίπεδο

Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε σε πολύ απαλή φωτιά μέχρι να τηγανιστούν. Αφού ροδίσουν όλα τα μέρη του κοτόπουλου, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα.

Plum chicken stew

τρίτο επίπεδο

Σε αυτό το στάδιο κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά πετράδια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Τσιγαρίζουμε καλά το κρεμμύδι μέχρι να γίνει ελαφρύ και διάφανο, μετά τρίβουμε το σκόρδο στην κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε για άλλο ένα λεπτό.

Το τέταρτο στάδιο

Τώρα προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ ντομάτας και τον δαμάσκηνο αν υπάρχει και τηγανίζουμε καλά μέχρι να ξανοίξει το χρώμα των παστών και να πάρουν την ωμή γεύση τους και μετά ξαναρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα.

Το πέμπτο στάδιο

Σε αυτό το στάδιο, διαλύουμε το εκχύλισμα κοτόπουλου σε δύο ποτήρια βραστό νερό και μετά το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Τώρα κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε τα κομμάτια του κρέατος του κοτόπουλου να ψηθούν για 45 λεπτά με μία ώρα σε χαμηλή φωτιά.

Το έκτο στάδιο

Αφού ψηθεί καλά το κρέας του κοτόπουλου, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα στην κατσαρόλα και αφήνουμε τα δαμάσκηνα να βράσουν στο στιφάδο για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, περιμένουμε μέχρι το νερό στην κατσαρόλα να φτάσει στην κατάλληλη συγκέντρωση.

Το έβδομο στάδιο

Αφού σχεδόν στραγγίξει το νερό της κατσαρόλας και πήξει τελείως η υπόλοιπη σάλτσα, το στιφάδο μας είναι έτοιμο. Στο τέλος βάζουμε το στιφάδο σε ένα πιάτο και το γαρνίρουμε με τηγανητές πατάτες και ντομάτες και το σερβίρουμε με ρύζι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *