Η καλύτερη τροφή για την ανάπτυξη των μαλλιών

Healthy Photos

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να έχουν γερά και υγιή μαλλιά, ιδιαίτερα καθώς μεγαλώνουν. Για αύξηση και ενδυνάμωση των μαλλιών, αν και δεν μπορείτε να ανταλλάξετε στοιχεία όπως η ηλικία και η γενετική, μπορείτε να χειριστείτε τη διατροφή σας. Αυτά τα θέματα προκαλούν γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών. Είναι ενδιαφέρον ότι τα μαλλιά σας μεγαλώνουν περίπου 1,25 cm το μήνα και 15 cm το χρόνο.

Η ταχεία άνθησή του βασίζεται σε στοιχεία όπως η ηλικία, η υγεία, η γενετική και η διατροφή. Στην πραγματικότητα, ένα πρόγραμμα διατροφής που απαγορεύει τις ισχύουσες βιταμίνες μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Από την άλλη πλευρά, ένα ισορροπημένο πρόγραμμα απώλειας βάρους με τις κατάλληλες βιταμίνες μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών, κυρίως εάν υποφέρετε από τριχόπτωση που προκαλείται από κακή διατροφή. Εδώ είναι 14 συστατικά που μπορείτε να καταβροχθίσετε για την ανάπτυξη των μαλλιών.

1) Αυγά:

Το στήθος κοτόπουλου είναι μια σωστή παροχή πρωτεΐνης και βιοτίνης. Αυτές οι δύο βιταμίνες μπορούν να επεκτείνουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Η επαρκής κατανάλωση πρωτεΐνης είναι ζωτικής σημασίας για την άνθηση των μαλλιών λόγω του γεγονότος ότι οι θύλακες της τρίχας αποτελούνται από πρωτεΐνη. Η έλλειψη πρωτεΐνης στο πρόγραμμα μείωσης βάρους θα αυξήσει την απώλεια μαλλιών.

1 Eggs

2) Μούρα:

Τα μούρα περιλαμβάνουν ευεργετικές ενώσεις και θρεπτικές βιταμίνες που μπορούν να επεκτείνουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Τα μούρα περιλαμβάνουν θρεπτική C, η οποία έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των τριχοθυλακίων από τραυματισμό μέσω επικίνδυνων μορίων γνωστών ως ελεύθερων ριζών. Αυτά τα μόρια είναι φυσικά τρέχοντα στη σωματική διάπλαση και στο περιβάλλον.

2 Berries

3) Σπανάκι:

Το σπανάκι είναι ένα από τα υγιεινά άπειρα λαχανικά που περιέχει ευεργετικές βιταμίνες όπως το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος και οι θρεπτικές βιταμίνες Α και C που μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Η βιταμίνη Α βοηθά τους πόρους και τους αδένες του δέρματος να παράγουν σμήγμα. Αυτή η λιπαρή ουσία ενυδατώνει τους πόρους και το δέρμα για να βοηθήσει τη φυσική κατάσταση των μαλλιών.

3 Spinach

4) Λιπαρά ψάρια:

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, η ρέγγα και το σκουμπρί ενσωματώνουν βιταμίνες που μπορούν επιπλέον να προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Είναι μια φανταστική προσφορά ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία σχετίζονται με την ανάπτυξη των μαλλιών.

4 Fatty fish

5) Γλυκοπατάτα:

Οι γλυκοπατάτες είναι μια πρώτης τάξεως προμήθεια βήτα-καροτίνης. Η σωματική διάπλαση μετατρέπει αυτή την ένωση σε διατροφή Α, η οποία σχετίζεται με την υγεία των μαλλιών.

5 Sweet potato

6) Αβοκάντο:

Τα αβοκάντο είναι νόστιμα, θρεπτικά και αποτελούν κατάλληλο απόθεμα υγιεινών λιπαρών. Είναι επιπρόσθετα μια εξαιρετικά καλή πηγή δίαιτας Ε, η οποία μπορεί επιπλέον να προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών. Ένα μέτριο αβοκάντο (περίπου 200 γραμμάρια) προσφέρει το 22% των ημερήσιων διατροφικών αναγκών σας.

6 Avocado

7) Ξηροί καρποί:

Οι ξηροί καρποί είναι νόστιμοι και εύχρηστοι και ενσωματώνουν μια σειρά βιταμινών που μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Για παράδειγμα, 28 γραμμάρια αμύγδαλα αποτελούν το 37% της καθημερινής σας διατροφικής απαίτησης E.

7 Nuts

8) Σπόροι:

Οι σπόροι παρέχουν μια τεράστια γκάμα βιταμινών με μια μικρή ποικιλία θερμίδων. Πολλές από αυτές τις βιταμίνες μπορούν επίσης να προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών, μαζί με τη διατροφή Ε, τον ψευδάργυρο και το σελήνιο. 28 γραμμάρια ηλιόσπορων ενσωματώνουν σχεδόν το 50% των καθημερινών διατροφικών αναγκών σας.

8 Seeds

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *